onsdag den 18. august 2010

Besøg fra Skørping

Så kom det længe ventet besøg fra Danmark... Det blev nogle rigtige dejlige dage med hygge, sigthseeing og mange svedturer. Temperaturen valgte at toppe med over 40 grader og en tilsvarende høj fugttighed. Pyha...

De første par dage blev brugt på at genopleve Beijing for Hans og Karen Margrethes side. Man kan ikke sige at der er sket så meget ved templerne, den forbudte by og formand Mao, der vidst så lige så orange ud som for 10 år siden – men desværre en del flere biler.


I weekenden tog vi en tur ud til Muren, hvor vi havde lækker aftensmad og rødvin med. Natten skulle tilbringes på muren. Nogle fik sovet lidt mere end andre – man vidste jo ikke, om de der mongoler skulle finde på at erobre Beijing netop denne nat! Det blev desværre ikke til den flotteste solopgang men en rigtig dejlig oplevelse alligevel.

I løbet af ugen var Hans og Karen Margrethe en del på egen hånd, da Helge havde tralvt med arbejdet og jeg med akupunkturkurses. Men de fik hurtig styr på nærområdet, subwayen og taxaerne. Det blev dog til en guidet cykeltur, besøg på et kinesisk marked, det olympiske station, hvor mor og far rigtig opdagede, hvor glade kineserne er for at tage billeder af vesterlændinge, og et besøg på min skole. Desuden var mor og far meget søde at ligge krop til både akupunktur og cupping.

Vi tog lidt forskud på Hans´ 60års fødselsdag, da vi desværre ikke kunne være med til at fejre ham i Danmark. Det blev til lækker mad på en af byens fine resturanter med udsigt ud over Den Himmelske Fredsplads

I weekenden skulle turen gå til Xian, hvor de berømte terracotta kriger skulle besøges. Vi tog nattoget til Xian, så vi var fremme lørdag morgen parate til at gå på opdagelse. Efter etfascinerende besøg hos krigerne fandt vi vores hostel, hvor vi tilbragte aften med at drikke ”Hans” øl på tagterassen. Søndagen blev brugt på at cykle på tandemcykler på bymuren og et besøg i det muslimske kvarter.

Helge tog til Sydney mandag, Hans og Karen Margrethe tog hjem tirsdag middag, jeg gik til eksamen onsdag (og jeg bestod), Helge kom retur fra Sydney fredag og lørdag tog vi på ferie til Borneo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar