lørdag den 26. juni 2010

På pandajagt...

I forbindelse med "Spring festival" havde vi mulighed for at komme afsted på en forlænget weekend. Det var nu Sichuan provinsen, der skulle udforskes. Provinsen er speciel kendt for pandaer og spicy mad.

Vi ankom til Chengdu, som er den største by i provinsen - kun på lidt over 4 mill. mennesker. Vi fandt et super fint hostel, hvor personalet kunne snakke engelsk - altid en fordel! Om aftenen skulle vi ud og prøve egnens populære hot pot! Vi prøvet det flere gange i Beijing, men her var godt nok hot. Heldigvis kunne man få en lille gryde i midten, hvor de havde sparet lidt på chillien og den specielle Sichuan peber.

Næste dag skulle vi så på pandajagt - desværre er der sådan, at der næsten ikke er nogle frie pandaer tilbage i Kina, og dem, der er, skulle være ekstrem svære at komme i nærheden af. Så vi måtte tage os til takke med et pandareservat – hvilket vidste sig at være en kæmpe stor zoologisk have kun med pandaer... men vi fik set pandaer og det var det vigtigste :)
Vi tog ud til reservatet tidligt om morgenen for at opleve pandaerne mens de var mest aktive... da de jo ikke er de mest aktive dyr! De var ekstrem dejlige at iagttage og især at se unger tumle rundt! Får 1000 RMB kunne man få lov til at holde en pandababy men det ville ”sugar daddy” ikke betale for :(


Ude på reservatet fik vi et lille indblik i, hvordan man laver nye parker i Kina - fuldvoksne træer og buske bliver plantet, rullegræsset rullet ud og vupti er der en ny park. På vej ud til reservatet kørte vi forbi kæmpe gartnerier eller nærmere skove, hvor træer bliver dyrket!


Provinsen grænser op til Tibet så området er inspireret af tibetansk kultur/religion. Dette kom blandt andet til udtryk ved en shoppinggade for munke. Her kunne man få alt godt fra bedetrumler, bedeflag til kæmpe Buddha figurer. Der blev rykket lidt ved forestillingen om munkene som ikke materialistisk, da man så dem stå og prøve forskellige klædedragter samtidigt med at de snakkede i mobiltelefon.


Om søndagen gik turen ud til et bjerg Qingcheng Shan - desværre havde resten af Kinas befolkning også fået denne fantastiske ide... Men det var egentlig en rigtig flot tur - men holdkæft hvor var der mange kinesere overalt!!!


Søndag aften sluttede vi af med øller på hostel efterfulgt af filmen ”Kung fu panda” på værelset. En rigtig dejlig weekendtur og endelig havde vi vejr held!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar