lørdag den 26. juni 2010

Visit hos den lille Havfrue…

Da jeg havde møde en lørdag formiddag i Shanghai, udnyttede Nanna og jeg chancen for at bruge en weekend i Shanghai...

Lørdag formiddag blev som sagt brugt på møde for mit vedkommende, mens Nanna sad på hotelværelse og repeterede akupunkturpunkter. Kl. 12 begav vi os ud i storbyen, og resten af lørdagen blev brugt på at komme rundt i byen. Vi startede med at gå langs the Bond (Shanghais havnefront) ned til den gamlebydel, som er et større turistmarked med gamle traditionelle bygninger – hvilket lige som alle andre steder er godt proppet med kinesiske turister!



Derefter gik turen på loppemarket og gennem hyggelige gader til den mere internationale del af byen. Vores sightseen sluttede på Shanghai's New World Financial Centre (også kendte som the bottle opener) med solnedgang i 470 meters højde. Godt udkørte endte vi dagen med en god middag på the Bond.



Næste dag stod den på Expo. Vi havde i ugerne optil været ret spændte på, om vi kunne få billetter, men da vi ankom til vores hotel, var det første vi så en guidet tur, så den hoppede vi på. Første Expo-event var den kinesiske pavilion, hvilket startede med 3 timers kø i støvregn, men vi kom ind og blev som det første bænket til 10 mins Kina-propoganda i bedste Goebbels stil.
Derefter gik turen mod den lille Havfrue. Den danske pavilion tog sig faktisk rigtigt godt ud, med Havfruen, bycykler og ikke mindst muligheden for at spise smørrebrød og rødgrød ;o)




Generelt var Expo en rigtig god oplevelse, og det var meget imponerende at se, hvad de enkelte lande har fundet på – den spanske kæmpebaby, UK’s boble med glasfiber strittende ud og Hollands mærkeligt svævende by.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar